L’Ajuntament de Marratxí aprova una moció per donar suport a la mestra de La Salle

366

L’Ajuntament de Marratxí ha volgut mostrar el seu “suport i solidaritat” amb la professora de català de La Salle, aprovant una moció al ple municipal del 29 de novembre per la via d’urgència. PSOE, Més, Idma-El Pi i Unides Podem hi ha donat suport, mentre que Ciutadans s’ha abstingut, i PP, VOX i Grup Mixt hi han votat en contra.

El text declara “intolerable l’ús polític i sistemàtic” que fan alguns partits de la dreta i la ultradreta, “abonant arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de l’educació i de la llengua”. La moció fa referència als fets ocorreguts el passat divendres 25 de novembre en el col·legi La Salle de Palma, en una aula de 1r. de Batxillerat. Mentre es trobaven amb la professora de català, un grup d’alumnes va penjar la bandera d’Espanya en suport a la selecció en el Mundial de futbol.

“És més que evident que no els han expulsat per penjar una bandera d’Espanya a classe”, assegura la moció, “varen ser expulsats per botar-se els acords del centre i soscavar l’autoritat d’una professora que és autoritat pública”.

A més de donar el suport a la professora de català i a l’equip docent del centre, el text “condemna i denuncia enèrgicament tots els comentaris contra la persona, els atacs masclistes, les amenaces de tota casta incloses les de mort i la persecució generalitzada que ha sofert la professora de català, per l’única raó de fer complir les normes, pel fer de ser dona i professora de català”.

La moció assegura que “no es pot tolerar una nova creuada contra els equips docents”, i recorda que són deures dels alumnes respectar els membres de la comunitat educativa i complir les normes de convivència.

En l’argumentari, la moció critica que “existeixen determinats partits, normalment lligats a la dreta, que de manera sistemàtica promouen un qüestionament dels criteris pedagògics dels docents, fomentant la seva persecució generalitzada, i en aquest cas en particular, dels docents de català, quan en aquest cas no és una decisió d’una mestra sinó del claustre educatiu. Però no conformant-se amb això la ultradreta també ha amenaçat de mort a la professora”.

El darrer punt de la moció reclama que “les aules dels centres educatius han de ser espais estrictament docents on es pot produir i a més s’ha de motivar el debat, encara que sempre amb criteris pedagògics”.