Aquest matí s’ha celebrat la Diada de la Policia Local de Marratxí. Com cada any, s’ha destinat la jornada als reconeixements i distincions per les actuacions extraordinàries dels agents en acte de servei. A la celebració s’han fet entrega de més de 30 diplomes.
Algunes de les distincions han estat lliurades pels ciutadans que varen ser atesos pels agents en les actuacions següents: assistència a un ciutadà a qui un tractor li va atrapar una de les extremitats inferiors amb pèrdua important de sang, per socórrer a un bebè de 21 mesos que no respirava, per ajudar a una persona major que no responia a estímuls i li costava respirar i per l’assistència i suport oferit a una víctima de violència domèstica, encoratjant-la a denunciar els fets.
El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha volgut destacar la dedicació i entrega que demostren els agents del municipi, i ha assegurat que tal vegada “el treball de la policia és un treball incansable i moltes vegades invisible o imperceptible per a l’ull aliè”. Llompart ha afegit que gràcies a la policia es construeix “una societat més cívica, més amable, més empàtica, més respectuosa amb el proïsme i amb el medi ambient, cal comptar amb figures de referència, que vetllen pel bon fer i que siguin capaces de transmetre en positiu i de manera constructiva.”
L’inspector, Alberto Rodríguez Tarongí, també ha dirigit unes paraules d’agraïment als agents per la tasca diària. Tarongí ha destacat la “constància, servei, professionalitat, motivació, la feina en equip són alguns dels adjectius que us caracteritzen i que lligats al bon ambient laboral que es respira aquests darrers anys fa que els llaços d’aquesta policia s’uneixin cada cop més formant la gran família que som avui dia”.
La Diada ha tingut un emotiu homenatge als primers agents que hi va haver al municipi. “El orígens de la nostra policia”, ha estat una xerrada a càrrec de l’Oficial Mateu Canyelles, en homenatge als agents que van formar part de la Policia Local des del 1938 fins al 1992. A més, s’han exposat 15 retrats dels agents fent així un recorregut de 80 anys d’història. Canyelles ha afegit que “malauradament, molts dels agents ja no es troben entre nosaltres, encara que sí que hi ha el seu record molt present, sobretot, entre els més veterans de la casa”. Els retrats s’han lliurat, majoritàriament, a les famílies dels policies, tot i que alguns han pogut assistir-hi.
A l’acte, també han recordat la importància del programa d’educació viària, que aquest any, ha celebrat el seu 30 aniversari. Una activitat pionera i que ha esdevingut referent per a molts municipis gràcies a la tasca didàctica dels agents de Marratxí, amb l’Oficial Miquel Ramis al capdavant. “L’ànim d’ensenyar, conscienciar i acompanyar a l’aprenentatge per crear una societat més respectuosa, aquest programa d’educació viària ha estat, és i continuarà sent un èxit rotund per a Marratxí” ha conclòs el batle.
Aquest any la Diada s’ha celebrat a Sa Refinadora, l’antiga fàbrica d’Indústries Agrícoles de Mallorca. L’emblemàtic edifici està en reforma amb l’objectiu de convertir-la en un referent cultural pel municipi. Un espai que estarà dotat de diferents equipaments culturals com un teatre o una biblioteca, que serà una de les més grans de Mallorca, i que aspira a ser un referent dedicat a la música i a les arts.