EL TE, GRAN PROTAGONISTA DE LA FIRA DEL FANG

370

La temàtica d’aquesta edició de 2019 de la Fira del Fang va ser ‘La ceràmica i el te’, de manera que, a més de les teteres i els bols presents a moltes de les parades de Sant Marçal, també es varen organitzar diversos actes vinculats directament amb el te, sempre amb caràcter gratuït. , Aquests actes, en forma de tallers o conferències a càrrec d’especialistes en la matèria, varen generar, en dies diversos, una gran expectació i assistència de públic.

Així, el mateix dia de la inauguració hi va haver un taller de preparació de te matxa, amb Eduardo Geijo, de Tea Ritual. Va ser un taller-demostració sobre aquest tipus de te verd en pols, molt en auge, que és el que s’usa en la cerimònia del te. A més, distints estudis donen fe de les bones propietats que té aquest te.

D’altra banda, en una altra jornada, Toni Vich va fer un taller de tasses de te, en què va donar als assistents les nocions bàsiques al respecte per tal que ells mateixos poguessin fer-les amb les pròpies mans.

Una altra activitat relativa al món del te va correspondre a una conferència en què la ceramista valenciana Encarna Soler va abordar l’estreta relació entre la ceràmica i el te. Posteriorment, en una altra jornada, va arribar el taller de rakú, que va anar a càrrec de l’Escola de Municipal de Ceràmica. Els alumnes inscrits varen aprendre a decorar i coure una peça de ceràmica: el chawan o bol. El taller, amb gran acceptació de públic, va anar a càrrec de tres grans experts en la matèria reunits, de manera excepcional, en un mateix acte formatiu: Joan Pere Català, Toni Vich i Julio León.

Finalment, hi va tornar haver un acte sobre la cerimònia japonesa del te; en aquest cas a càrrec de l’associació Reido. Com en els actes precedents vinculats al te, també aquesta vegada hi va destacar l’activa participació del públic assistent.