El Consell informa els ajuntaments de les mesures d’adequació de les activitats de lleure educatiu

595

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Joventut, Àlex Segura, han mantingut una reunió amb batles, batlesses, regidors i regidores de Joventut per explicar-los l’estratègia d’adequació de les activitats de lleure educatiu i instal·lacions juvenils per a l’estiu 2020. 

Aquest document marca les pautes per adequar les activitats i les instal·lacions juvenils per a les pròximes setmanes. Per això, preveu un escenari de tornada progressiva a la nova normalitat, tot preveient diferents mesures en funció de la fase de desescalada en què ens trobem.

Precisament, a la fase 2 de la desescalada es permeten les activitats dirigides a casals, espais joves i centres de dia d’infants, majoritàriament dependents de serveis municipals. Per tant, amb aquesta trobada d’avui el Consell ha volgut mantenir els ajuntaments al dia en aquesta qüestió, important per garantir el dret dels infants i joves per un lleure de qualitat. 

Així, les activitats només podran ser dirigides i tendran un màxim de 30 participants, que es dividiran en subgrups independents de fins a 10 usuaris. A més, han de ser a l’aire lliure o, en el cas d’espais coberts, han de tenir ventilació i s’hi ha de garantir el distanciament físic entre persones usuàries. Si la distància de seguretat no és possible, s’haurà d’usar mascareta higiènica. 

Els representants del Consell també han informat als ajuntaments que s’han de primar les activitats que no requereixin contacte físic i desinfectar el material d’ús comú, que ha de ser exclusiu prioritàriament. Quant a les activitats educatives, s’han de primar aquelles relacionades amb la prevenció de la COVID-19. 

A més a més, l’ajuntament o l’associació titular del servei ha de desenvolupar un informe de prevenció de riscos i seguir els criteris sanitaris dels protocols de prevenció de la COVID-19, que han d’adaptar al projecte i a l’espai on es durà a terme l’activitat. Per exemple, sempre s’ha de garantir la disponibilitat de gel hidroalcohòlic i mascaretes higièniques.

El document que s’ha presentat ha estat consensuat amb els altres tres consells insulars i la FELIB i s’ha treballat amb la coordinació del Govern balear. És un document que, malgrat tenir vocació de donar seguretat jurídica mitjançant l’establiment de pautes clares al sector, és obert i flexible en el sentit que preveu que es modifiqui a mesura que s’avanci en les fases de desescalada.