L’Ajuntament posa en circulació la “Maleta viatgera” entre les escoles per transmetre valors d’igualtat

527

L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea d’Igualtat, ha posat en marxa el projecte “Maleta viatgera” que permetrà acostar a l’alumnat de tots els centres d’infantil i primària de Marratxí unes propostes didàctiques que abordin la igualtat des de diverses perspectives, així com la prevenció de la violència masclista.

Aquesta iniciativa posa a disposició dels centres educatius un servei de préstec col·lectiu i rotatori d’un lot de 19 contes, llibres i àlbums il·lustrats a més d’oferir altres recursos coeducatius per poder treballar a classe. És una selecció per transmetre uns valors i unes actituds pel que fa a la superació dels esterotips de gènere i el tracte no sexista, amb l’objectiu d’educar en igualtat i visibilitzar el paper de les dones.

Aquesta maleta pretén visibilitzar les dones que han trencat estereotips i que de vegades han quedat oblidades durant la història, malgrat haver romput límits en camps com les arts, la ciència o els esports, com puguin ser Marie Curie, Agatha Christie, Monserrat Caballé, Angela Merkel o Beyoncé.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha expressat la seva satisfaccció per presentar “aquesta maleta viatgera que viatjarà per totes les escoles de Marratxí. Volem que aquesta opció didàctica ens serveixi per abordar la igualtat des de distintes perspectives i així poder lluitar contra xacres de la nostra societat com pugui ser la violència masclista”.

La regidora de Serveis Socials, Igualtat i Educació, Aina Amengual, ha explicat que amb la ‘Maleta viatgera’ “allò que feim és posar de relleu a aquestes dones que han estat oblidades durant la història, inclús en els libres d’història i de naturals, que durant molts d’anys han exclòs a les dones, i això és una manera de compensar i de posar de relleu dins les aules tota la bona feina que han fet les dones”.

Les escoles interessades en participar en aquest projecte han d’emplenar un formulari digital i sol·licitar el prèstec durant quinze dies, que es pot perllongar durant quinze dies més. El Consistori ha avançat que si és necessari posarà en marxa un altra maleta viatgera perquè cap centre es quedi sense aquest material.

Aquest projecte s’emmarca en les accions previstes en el Pla Estratègic d’Igualtat amb la finalitat de promoure i millorar les actituds igualitàries i d’oposició a la violència masclista des de les aules, ja que l’educació és una eina de la qual disposem per a la transmissió dels valors d’igualtat.

Entre els dinou llibres, hi ha títols com “Les nenes seran el que vulguin ser”, de Raquel Díaz Reguera, dirigit a nins i nines de 7 anys; “Dones úniques”, de Montse Barderi i Violeta Crespo, a partir de 12 anys; “Dones Extraordinàries que van canviar el món, de Kate Pankhurst, dirigit a nins i nines de 8 anys; o “Les princeses més valentes”, de Dolores Brown i Sonja Wimmer, a partir de 4 anys.