La neteja dels ecosistemes i la mobilitat sostenible centren la Diada del Medi Ambient de Marratxí

554

Amb motiu del dia Internacional del Medi Ambient, l’Ajuntament de Marratxí ha organitzat per als dies 4 i 5 de juny dues jornades d’actes centrats en la restauració dels ecosistemes, la conscienciació sobre l’ús abusiu dels plàstics i sobre els beneficis de la mobilitat sostenible.


La Diada del Medi Ambient començarà amb l’aturada del eMallorca Challenge el divendres 4 de juny amb més de 40 cotxes elèctrics que passaran pel Parc Mediterrani. Aquest esdeveniment aspira a ser un referent en el món de la sostenibilitat i energies renovables amb un clar posicionament en els mercats locals, nacionals i internacionals, que se celebrarà el 3,4 i 5 de Juny.


El dissabte 5 juny dos grups de devers cinquanta voluntaris netejaran espais verds del municipi. Durant l’any, l’àrea de Medi Ambient ha organitzat neteges participatives de zones verdes amb el doble objectiu de conscienciar de l’efecte perjudicial de l’abocament de residus en aquest tipus d’àrees naturals i també informar sobre la presència de plàstics en les zones públiques.
“L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania en torn el medi ambient perquè vegin directament les conseqüències de no cuidar el nostre ecosistema”, explica Cristina Alonso, regidora de Medi Ambient de Marratxí, que subratlla que l’aposta del Consistori pel medi ambient és transversal, com prova la renovació de flotes de vehicles municipals elèctrics i híbrids, la instal·lació de plaques solars o el reciclatge”.

El dissabte 5 de juny tindrà lloc el taller/exposició coorganitzat amb l’entitat sense ànim de lucre Rezero al Parc Mediterrani. L’exposició consta de 20 fotografies de les personalitats que van participar en la recollida de mostres d’orina per a la campanya ‘Salut de plàstic’ i que mostren l’impacte del plàstic en la nostra salut dia a dia. La investigació va detectar la presència de substàncies químiques utilitzades en envasos de plàstic per a aliments que s’asocien al càncer, malalties cardiovasculars, a més d’afectar al sistema immunològic i reproductiu.


El taller també proposa la necesitat de canviar la nostra dieta per tal de reduir la toxicitat de la nostra alimentació. Un canvi que es pot fer a través d’alternatives i bones pràctiques per eliminar el sobreenvasat de la nostra dieta. A més, es promouran productes sostenibles que funcionen com a substitutius i que podem trobar al nostre abast: alimentació de quilòmetre zero, utensilis de ceràmica o la capacitat de reutilitzar envasos.