L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Serveis Socials, presenta les Jornades Familiars 2021 que se celebraran aquests divendres i dissabte 5 i 6 de novembre al centre cultural de Ca ses Monges, al Pla de na Tesa. Les Jornades Familiars estan integrades per tres col·loquis a càrrec de psicòlegs sobre com educar en valors de forma positiva, la imatge en la infància i l’adolescència i l’assetjament i ciberassetjament escolar. Les tres xerrades requereixen reserva prèvia al web jornadesfamiliars.marratxi.es.
Les Jornades Familiars, que varen sorgir com a iniciativa de l’àrea de Serveis Socials dins la taula del pla de drogues i altres addiccions, ofereixen de manera gratuïta diferents xerrades i col·loquis per a pares i mares del municipi de Marratxí. Les temàtiques han estat extretes de les necessitats detectades pels tècnics de l’ajuntament i de les peticions de les mateixes famílies. Per aquest motiu, enguany es va poder votar entre sis temàtiques diferents per decidir quines es durien a terme.
El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha subratllat la necessitat de les Jornades Familiars “perquè les famílies puguin rebre pautes dels psicòlegs sobre aspectes que ens preocupen a tots com la influència de les xarxes socials en els nostres nins i adolescents, l’educació en valors o sobre com podem prevenir i detectar l’assetjament i ciberassetjament escolar”.
Per la seva banda, Aina Amengual, regidora de Serveis Socials, ha destacat que les Jornades Familiars “són una mostra de la tasca que es duu a terme per part de l’equip d’atenció comunitària de l’àrea de Serveis socials en relació amb la prevenció i al benestar general de les persones i en aquest cas concret de les famílies amb infants i adolescents”.
La primera xerrada serà Com educar en valors i de forma positiva a càrrec de la psicòloga Mercedes Cimas. La xerrada, que serà aquest divendres 5 de novembre, de 17:30 a 19:30, pretén dotar les famílies d’eines per a una educació positiva en valors en un moment complex en què és difícil instaurar valors en les famílies pel ritme de vida i pels ràpids canvis socials, tecnològics i per la influència de les xarxes socials en els nins i adolescents.
La segona xerrada serà Imatge i autoconcepte en la infància i adolescència. Referents positius i negatius, a càrrec de la psicòloga Mercè Cabot. Se celebrarà a Ca Ses Monges del Pla de na Tesa el dissabte 6 de novembre, de 10 a 12 hores. A aquest col·loqui es reflexionarà sobre el model que es transmet, des de la família, en referència a la imatge i es potenciarà l’ús responsable i conscient de les xarxes socials. Es parlarà del consentiment digital i es donaran referents positius i negatius d’influencers i youtubers.
La darrera xerrada de les Jornades Familiars 2021 serà Prevenció i detecció de l’assetjament escolar. Eines i recursos per a famílies, que se celebrarà també el 6 de novembre, de 12 a 14 hores, a Ca ses Monges del Pla de na Tesa. El psicòleg Joan Sastre parlarà de l’assetjament escolar fent èmfasi en el ciberassetjament, que va més enllà de l’àmbit escolar.
Les tres conferències de les Jornades Familiars comptaran amb servei de ludoteca per als nins i nines majors de 6 anys amb l’objectiu de facilitar els pares i mares l’assistència a les Jornades.