Futbol-in enceta la temporada amb més mitjans gràcies al nou conveni firmat amb la Fundació Reial Mallorca

484

Futbol-in, l’equip comunitari de Serveis Socials i Joventut, enceta aquest dijous la temporada 21/22 estrenant el conveni de col·laboració recentment firmat amb la Fundació Reial Mallorca pel qual l’equip s’integra en el seu projecte “Juguis on juguis guanyes”. Els objectius principals del projecte són fomentar l’oci saludable, potenciar el treball en xarxa i afavorir l’aprenentatge de valors i habilitats socials.

Aquest conveni atorga Futbol-in més recursos humans, ja que aquesta temporada comptarà amb les figures d’un tècnic esportiu, un orientador i un coordinador, a més de comptar amb més equipatges i material esportiu.

Enguany Futbol-in ha previst dos dies d’entrenament i comptarà amb dos grups:

1º grup de 13-16 anys, dimarts i dijous entrenament de 16:30 h a 17:45 h

2º grup de 17-21 anys dimarts i dijous entrenament de 17:45 h a 19:00 h

A part dels entrenaments setmanals, es duran a terme activitats extraordinàries fora de la programació com inscripció a la lliga verda interbarris, sortida a veure partits del RCD Mallorca, visita de jugadors del primer equip, concursos digitals, etc.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha donat la benvinguda a la nova temporada de Futbol-in, “un projecte de cada vegada més sòlid i participatiu on molts de joves troben en l’esport una motivació saludable a la vegada que aprenen valors com la disciplina, el compromís o el respecte”.

Futbol-in va sorgir al 2017 i des de llavors ja han passat devers 200 al·lots d’entre 13 i 22 anys on han trobat en l’esport una eina d’integració i de creixement personal. Actualment els joves arriben a Futbol-in tant a través de Serveis Socials com d’Espai Jove. Cada dijous entrenen al camp de futbol d’Es Figueral a la vegada que adquireixen rutines i valors com el compromís, la puntualitat, la disciplina, el respecte o el companyerisme.

La regidora de Serveis Socials, Aina Amengual, explica que el projecte de Futbol-in “és una mostra de l’atenció comunitària i del treball en prevenció que fan els nostres educadors envers els nostres joves treballant hàbits saludables, habilitats socials i de relació, evitant d’aquesta manera que el possible risc existent en els joves es minimitzi o inclús desaparegui”.

El perfil dels joves que arriben a Futbol-in és molt variat. Hi ha al·lots que estudien, que cerquen feina o que ja s’han incorporat al mercat laboral. Arriben a Futbol-in perquè cerquen una activitat d’oci, per carències personals o parentals, gent que té timidesa i troba en l’esport una forma de socialitzar. Altres han arribat per Serveis Socials, es tracta de joves als que es hi costa complir normes o d’altres que pateixen qualque trastorn de l’espectre autista.

Abans de participar en Futbol-in, els joves firmen un full on es comprometen a assistir als entrenaments i als partits. Així, joves que tal vegada no tindrien cabuda en un equip federat per qüestions tècniques o d’estat físic, poden jugar al seu esport favorit a la vegada que consoliden valors i rutines.