El projecte Futbol-in, l’equip de futbol comunitari de Serveis Socials i Joventut, va reprendre aquest dijous la Lliga Verda, integrada per 14 equips després que la pandèmia obligàs a ajornar el torneig. El grup de 13-16 anys va jugar ahir al camp del Verge de Lluc. Els al·lots estaven molt emocionats de poder competir a aquesta Lliga després de mesos de no poder jugar. Tot i que els marratxiners van perdre el partit per 6 a 3, els al·lots estaven satisfets per l’esforç i per haver représ el torneig. La setmana que ve serà el torn del grup d’entre 16 i 22 anys, que rebran al camp d’Es Figueral la visita del Verge de LLuc.
La Lliga Verda promou la competició i l’aprenentatge. A més del resultat, es puntua el joc net, el respecte entre els dos equips i la companyonia. De fet, no hi ha targetes grogues ni vermelles, sinó verdes, en format positiu, per premiar els comportaments positius que són un referent per a la resta. En acabar el partit, l’equip local convida a berenar a l’equip visitant en un gest de germanor i per tal de cultivar els valors de l’esport
Aquest projecte va néixer al 2017 per on ja han passat més de 200 al·lots d’entre 13 i 22 anys i on han trobat en l’esport una eina d’integració i de creixement personal. Actualment, els joves arriben a Futbol-in tant a través de Serveis Socials com d’Espai Jove. Cada dijous entrenen al camp de futbol d’Es Figueral a la vegada que adquireixen rutines i valors com el compromís, la puntualitat, la disciplina, el respecte o el companyonia.
Toni Arbós, educador social de Serveis Socials de l’Ajuntament, explica que aquest projecte motiva els al·lots que adquireixen rutines saludables i es comprometen amb la resta de l’equip. El perfil dels joves que arriben a Futbol-in és molt variat. Hi ha al·lots que estudien, que cerquen feina o que ja s’han incorporat al mercat laboral. Arriben a Futbol-in perquè cerquen una activitat d’oci, per carències personals o parentals, gent que té timidesa i troba en l’esport una forma de socialitzar.
Abans de participar en Futbol-in, els joves firmen un full on es comprometen a assistir als entrenaments i als partits. Així, joves que tal vegada no tindrien cabuda en un equip federat per qüestions tècniques o d’estat físic, podem jugar al seu esport favorit a la vegada que consoliden valors jugant en equip.
Gràcies al conveni firmat la temporada passada entre l’Ajuntament i la Fundació Reial Mallorca, l’equip Futbol-in s’integra en el seu projecte “Juguis on juguis guanyes”. Els objectius principals del projecte són fomentar l’oci saludable, potenciar el treball en xarxa i afavorir l’aprenentatge de valors i habilitats socials. Aquest conveni atorga Futbol-in més recursos humans, ja que aquesta temporada comptarà amb les figures d’un tècnic esportiu, un orientador i un coordinador, a més de comptar amb més equipatges i material esportiu.