“Només pens a fer feina i millorar per jugar a l’ACB els màxims anys possibles”

840

Sergi Huguet, escolta de 195 centímetres d’altura, jugarà enguany la LEB or amb el Melilla Baloncesto, club al qual l’ha cedit el Monbus Obradoiro d’ACB perquè guanyi minuts i adquireixi experiència en una lliga molt competitiva. L’any passat va viure a Santiago i enguany ho farà a Melilla, a on arriba amb “molta il·lusió” i on tractarà que l’equip entri al play-off. Sergi Huguet mai no parla en termes individuals, sempre parla de fer feina per ajudar a l’equip i de millorar per complir el seu somni de “jugar a l’ACB els màxims anys possibles”.

Un dels somnis aconseguits que mai no oblidarà ha estat el campionat europeu sub-20 que ha guanyat aquest estiu, una experiència que qualifica d’increïble. Malgrat la seva joventut, Sergi Huguet té molt clar allò que vol. A més de ser un esportista d’elit, Sergi estudia Enginyeria Informàtica a distància perquè li encanta la informàtica i perquè vol preparar-se per a quan acabi la seva carrera esportiva. Entre entrenaments, competicions i viatges, Sergi no deixa de banda els seus estudis i s’organitza per treure temps per a estudiar inclús als avions i autobusos.

Durant l’entrevista Sergi reconeix que troba a faltar Pòrtol i sobretot la seva família. No oblida els seus començaments al Pla de na Tesa i a Sa Cabaneta, I recorda els entrenadors que més l’han marcat, com Xavi Sastre, i destaca especialment l’ajuda que sempre ha tengut del seu pare. Abans d’arribar al Monbus Obradoiro, Sergi Huguet va jugar al CB Sant Josep i al CB Bahía San Agustín de la lliga EBA i al Palmer Alma Mediterránea a la LEB or.

Precisament, Xavi Sastre es desfà en elogis de Sergi Huguet. “És un al·lot amb el cap molt ben moblat. Destacaria la seva intel·ligència, dedicació i constància. És una excel·lentíssima persona amb molts de valors i el seu entorn l’ha ajudat molt”. Esportivament, Sastre destaca que Sergi “llegeix molt bé els partits enmig de la pista i té un molt bon tir de mitja distància i si continua millorant li pot anar bé. “M’encantaria que triomfàs”, afirma Sastre, que subratlla les fites ja aconseguides, “perquè no tothom és capaç de guanyar una medalla a l’europeu de bàsquet sub-20, debutar a l’ACB i jugar a la LEB or.

Com afrontes la temporada al club Baloncesto Melilla després de la cessió del Monbus Obradoiro, de debutar a l’ACB i ara tornar a la LEB Or?

Amb molta il·lusió, tenc moltes ganes de poder tornar a jugar a la LEB Or i després de tot aquest any de feina i d’aprendre molt estant a dinàmica ACB tenc ganes de jugar a Melilla.

Quin és lobjectiu del CB Melilla per a la pròxima temporada? I el teu objectiu personal supòs que passa per adquirir experiència i continuïtat en una lliga que es preveu molt competida i amb equips d’alt nivell.

L’objectiu és intentar competir tots els partits i lluitar per entrar a play-off. Està clar que la lliga té molt de nivell i és difícil, però farem feina per aconseguir-ho. El meu objectiu és agafar experiència a pista, fer molta feina i intentar ajudar al màxim a l’equip.

Com ha estat lexperiència de jugar a l’ACB i de poder competir amb grans jugadors i jugar a grans pistes?

Ha estat un somni, poder compartir vestuari amb jugadors de tant de nivell i poder jugar també contra ídols ha estat una experiència increïble. He après a jugar amb molt de contacte físic i amb un ritme molt alt.

Quin és el teu somni com a jugador, a on t’agradaria arribar?

M’agradaria poder jugar a ACB els màxims anys possibles, està clar que és molt difícil i ara mateix només pens a seguir fent feina i millorar.

Quins són els teus referents com a jugadors?

Els meus referents són jugadors de casa i de posicions paregudes a la meva com poden ser en Llull, Rudy o Álex Abrines. Admir molt el seu talent i la seva energia a l’hora de jugar.

Aquest estiu thas proclamat campió europeu amb la selecció espanyola sub-20, com ha estat lexperiència a nivell esportiu i personal?

L’experiència ha estat una de les millors de la meva vida i que sempre recordaré. Jugar un campionat d’aquest nivell ja és una gran experiència i a més a més guanyar, ha estat espectacular. He après molt entrenant amb jugadors de tant de nivell i he gaudit molt del camí a l’or.

Entre la cessió, organitzar el trasllat i el campionat europeu haurà estat un estiu frenètic?

Si, els estius sempre són frenètics, entre seleccions, entrenaments i alguns anys canvi de club i ciutat hi ha poc temps per descansar. Però realment estic molt content d’aquest estiu i no el canviaria per res.

Com et definiries com a jugador?

Trob que som un jugador que pot aportar a totes les facetes del joc com defensa, rebot, anotació… Sempre m’ha acompanyat el tir de 3 i el joc sense pilota. També trob que som un jugador molt d’equip.

Com van ser els teus inicis en el bàsquet, per què i on vas començar a jugar?

Els meus primers anys varen ser al Pla de na Tesa i a Sa Cabaneta, on vaig començar a entrenar impulsat pels meus pares que sempre han jugat a bàsquet.

Quins entrenadors han estat els teus referents des que vas començar en el bàsquet fins ara?

Hi ha molts d’entrenadors i cada un d’ells m’ha ajudat molt, però sempre tenc al cap a Xavi Sastre, que m’ha acompanyat des de molt petit. Aquest darrer any a Santiago també he compartit molt de temps amb en Denis Pombar, que també m’ha marcat i m’ha ajudat molt en el meu primer any fora de casa. I sense cap dubte, la persona que més m’ha ajudat des de petit ha estat el meu pare.

Has viscut a Santiago, ara viuràs a Melilla. Què és allò que més trobes a faltar de Pòrtol quan estàs fora?

Primer de tot, el que més enyor és la meva família i el simple fet d’estar a casa i la tranquil·litat amb què es viu a Pòrtol. No obstant això, aquest darrer any a Santiago també he tengut una convivència molt bona.

Has notat un major reconeixement de la gent des que vares guanyar leuropeu? A Marratxí ja t’has convertit en un referent per als més joves i un esportista amb una gran projecció.

Sempre agraeix la gent que em felicita i que em segueix i estic realment molt content de poder ser un referent dels jugadors més joves. M’agrada dir que amb molt d’esforç, feina i dedicació tot es pot aconseguir.

Com t’organitzes per jugar en alta competició i a la vegada estudiar a distància enginyeria informàtica? Ja t’estàs preparant per al futur una vegada deixis el bàsquet?

És difícil ja que el bàsquet ocupa molt d’espai en el dia a dia, però trob que és molt important tenir una carrera. Intent no perdre el temps i aprofitar el temps que tenc per estudiar i aprendre informàtica que també m’agrada molt. Si, la carrera com a esportista és de 15-20 anys i després és important tenir uns estudis per poder fer feina.

Em podries explicar com és una jornada entre estudi, entrenaments i competició?

Un dia normal podria ser entrenar prest el dematí, arribar a casa i estudiar un poc abans de dinar i descansar un poc. Després al capvespre tornar a entrenar i estudiar abans de sopar o en acabar. Els dies de competició moltes vegades tenim viatge i intent aprofitar les estones a l’avió o al bus per estudiar un poc.