Taller municipal de gòspel terapèutic

530

El taller de Gòspel promogut per l’àrea de Salut de l’Ajuntament de Marratxí va concloure a final de juny la seva primera edició a finals de mes amb una alta participació. Les 80 persones inscrites, d’entre 25 i 80 anys, han trobat al taller de Gòspel una eina “per fomentar la sociabilitat i treure les emocions”. A més s’ha creat una llista d’espera per si s’alliberen places.

El Consistori fa un balanç “satisfactori” d’aquesta iniciativa posada en marxa a l’abril per fomentar la sociabilitat en detectar als centres de salut que hi havia un increment de l’aïllament social per la por d’alguns ciutadans a sortir de ca seva per la pandèmia, malgrat la desaparició de les restriccions sanitàries. “És una activitat adreçada als adults i que promou el Gòspel com un espai d’expressió lliure, de ritme, alegria i de compartir emocions dins un grup que es reuneix un pic per setmana per respirar, gaudir amb companyia i complicitat, detalla Xelo Huertas, treballadora de l’àrea de Salut de l’Ajuntament.

L’església del Pla de na Tesa ha cedit la mateixa església per acollir l’activitat,  on també col·laboren l’Ajuntament, l’Associació de Veïnats del Pla de na Tesa i Càritas. “És un recurs de salut mental, però amb un enfocament lúdic on participen 80 persones, des dels 25 anys fins a gent que supera els 80 anys, majoritàriament dones, i que ha tengut una gran acollida”, destaca Nanda Aguiló, tècnica de Salut de l’Ajuntament de Marratxí, que afegeix que “la música afavoreix la canalització de les emocions, fomenta l’autoestima, les habilitats socials i els vincles personals”.

Cada dimecres de sis de l’horabaixa a set i mitja es reuneixen per cantar a l’església del Pla de na Tesa i on participen un cantant i un pianista en una activitat musical que també serveix als participants per socialitzar i per estrènyer els vincles entre els membres del grup de Gòspel. La regidora de Salut, Jero Sans, assegura que el taller de Gòspel ha estat “molt positiu perquè és una sessió molt terapèutica on s’ha creat un grup de gent que ve a desconnectar, a relaxar-se i a gaudir amb la música”.

Els participants al taller de Gòspel coincideixen que després d’unes setmanes s’ha creat un clima d’enteniment i d’harmonia que ha resultat beneficiós per a molts d’ells. “La gent parla pel grup de whatsapp durant la setmana, estan motivats i tenen ganes que arribi el dia de Gòspel per veure’s, cantar i quedar a prendre alguna cosa després del taller”, conta una de les participants.

El taller ha evidenciat que cantar en grup és una activitat molt saludable, tan física com mentalment, perquè ajuda a reduir l’estrès, genera endorfines -les hormones que produeixen sensació de plaer- i fomenta la relació de confiança i compromís amb els companys,

El taller de Gòspel promogut per l’àrea de Salut ha servit per enfortir les habilitats socials, crear una motivació i per estrènyer vincles personals a través de la música. Ara les participants del taller esperen reprendre l’activitat després de l’estiu mentre que les persones apuntades en la llista d’espera confien que quedi lliure qualque plaça per poder participar en el curs de Gòspel quan es reprengui l’activitat després de l’estiu.