Jaume Llompart reafirma el seu compromís amb la defensa dels interessos dels residents i anuncia properes reunions amb el Govern Balear per a una “zonificació” adequada
La modificació del traçat del Parc Fotovoltaic de Puntiró redueix significativament l’impacte en els nuclis urbans de Pòrtol i Sa Cabaneta
Ahir horabaixa va tenir lloc una taula rodona organitzada per l’Associació de Veïns la Pua de Pòrtol i la plataforma “Renovables sí però així no”. La convocatòria va reunir un grup de residents de Marratxí preocupats per l’impacte dels parcs fotovoltaics en les seves comunitats. A l’esdeveniment hi va assistir el batle del municipi, Jaume Llompart, qui va reafirmar el seu compromís amb la defensa dels interessos dels veïns.
Llompart va escoltar la preocupació dels residents i va reiterar que l’Ajuntament s’oposa als parcs fotovoltaics que puguin causar molèsties als nuclis de població.
El batle va mencionar la importància d’avançar en una “zonificació adequada per a aquests projectes en funció de les dimensions i població de cada municipi”. Llompart va afirmar que “després de diverses reunions amb el Govern Balear i el Consell de Mallorca, s’ha acordat crear un calendari de treball per zonificar i els ajuntaments hauran d’aportar el percentatge de sòl que li correspon a cadascun”.
La reunió amb els veïns va abordar la situació del Parc Fotovoltaic de Puntiró (Hive I i II). Els assistents van discutir la recent modificació del traçat de la línia d’evacuació del parc, que ara afectarà només 1 quilòmetre en lloc dels 10 quilòmetres inicials que travessaven els nuclis urbans de Pòrtol i Sa Cabaneta.
Llompart va assenyalar l’aprovació de la proposta de traçat de la línia d’evacuació alternativa per al parc fotovoltaic de Puntiró: “Després d’una sèrie de reunions amb la promotora i representants de les plataformes afectades, s’ha limitat l’impacte a tan sols 1 quilòmetre. El parc fotovoltaic de Puntiró ha canviat el seu traçat de la línia d’evacuació i els aproximadament 10 quilòmetres projectats entre Sa Cabaneta i Pòrtol ja no afectaran els carrers principals dels nuclis, sinó que passarà a ser de només 1 quilòmetre paral·lel a la carretera de Sineu”.
Es va fer un repàs dels diversos projectes de parcs fotovoltaics en curs, destacant especialment aquells que han generat controvèrsia entre els veïns. Els organitzadors van encoratjar els assistents a participar activament en les decisions municipals i a mantenir-se informats a través de les plataformes veïnals. També es van discutir possibles accions per influir en la zonificació d’aquests projectes i minimitzar el seu impacte en les àrees residencials.
Jaume Llompart va assenyalar que la normativa vigent competeix al Govern Balear i al Consell de Mallorca, tot i que va afirmar que “treballa activament per cercar un escletxa on acollir-se per evitar els parcs més conflictius”.
La reunió va concloure amb una crida a la col·laboració entre ciutadans i autoritats per trobar solucions que permetin el desenvolupament d’energies renovables sense comprometre la qualitat de vida dels residents de Marratxí.